Alapjövedelem 2021 programunk – tördelt a nyomdai kiadással megegyező változat

Alapjövedelem-programunk a szegénység megszüntetésének programja, a társadalmi integráció programja, a szolidaritás, az egyenlőség és a felszabadulás programja. Új kiegyezés, új szövetség: együtt – egymásért. Olyan eszköz, amely nem csupán a jelen súlyos bajait orvosolja, de lehetőséget teremt arra, hogy erősebb közösségként, egymást segítve, támogatva nézzünk szembe a 21. század kihívásaival, problémáival, elsősorbana klímaválsággal.

A klímaválság romboló hatásai csökkentésének, a megváltozó letkörülményekhez való alkalmazkodásnak, a túlélésnek a záloga az a közösség, amelynek tagjai bizton számíthatnak egymásra, amely garantálja tagjai számára a létbiztonságot, egy közösség, amelynek tagjai a létbiztonság igazságosságában élnek. Egy ilyen közösség képes
cselekedni, alkalmazkodni, tovább élni. A darabjaira hullott, az önző egyéni érdeket követő, embertársával nem szolidáris, irigy és kapzsi társadalom napjai meg vannak számlálva.

Rajtunk múlik, hogy milyen társadalmat, milyen jövőt hozunk létre. Olyat, amelyik bukásra ítéltetett, vagy olyat, amely megmaradásra. Az alapjövedelem ez utóbbi célt szolgálja. Eszköz, amely bár önmagában nem old meg mindent, mégis erős alapot ad az egészséges fejlődéshez, a további építkezéshez, a közös célok eléréséhez.

Reméljük, programunk meggyőzően érvelt amellett, hogy az alapjövedelem nem távoli utópia, hanem a kezünkben lévő szakpolitika, amely már holnap a rendelkezésünkre áll. Olyan reális eszköz, amely működik, és jobbá teszi a világot, ahol élünk. Amelynek használata csak rajtunk múlik. Az igazság velünk van – nem kell más, csak erő és bátorság.

Büttl Ferenc

Letöltés az alábbi képre kattintva!