Elindult a Zöldhang Podcast!

„Minden, ami környezetvédelem” címmel útjára indítottuk a Zöldhang Podcastot. A Spotify-on ezután rendszeresen jelentkezünk környezetvédelmi tematikájú interjúkkal, riportokkal. Célunk, hogy adásaink segítségével a bolygónk, az országunk, a településünk, az otthonunk élhetőbb legyen. 

Az első adás címe: Lakásfelújítás a valódi rezsicsökkentés.

A Megújuló Magyarországért Alapítvány társszervezésében Családi Sportnapot rendeztek Nagyfügeden március 10-én. A heves-megyei település sporttelepén a gyerek játszóháztól a településhez kötődő profi és amatőr sporthírességek bemutatójáig színes programsorozat várta az érdeklődőket.

Főleg a hazai kistelepüléseken találunk un. Kádár kockákat, a 70’- 80’-as évek 100 nm2-es típusházait, melyek már az építésükkor is energetikailag pazarlóak voltak, és az elmúlt évtizedekben még inkább leamortizálódtak. Országosan kb. 850000 ilyen energiapazarló épületet kellene „mélyfelújítani”. Hogy ez mit jelent pontosan, hogyan érdemes hozzáfogni, hogyan segíthet ebben az un. EKR rendszer (Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer) – többek között erről is beszélgetett a falunap egyik vendégével, az Isaszegről érkezett Balajti Zsolt energetikussal Szilágyi László, a Megújuló Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Balajti Zsolt a szerzője a Zöld Hang írásának is: Forrás energetikai felújításra pályázat nélkül? Igen, ez lehetséges!