Alapjövedelem konferencia-fesztivál májusban!

Május 21-én alapítványunk folytatja tavaly megkezdett alapjövedelem konferencia- sorozatát. Idén egész napos nemzetközi konferencia-fesztivált szervezünk többek között magyar, angol, francia, spanyol, finn, szlovén és svájci alapjövedelem szakértőkkel és EUs politikusokkal.
A konferenciát követően hazai közéleti kerekasztal beszélgetést tartunk civilekkel, szakértőkkel, politológussal.Kultúrális műsorunkban lesz majd stand-up és koncert is. Több külföldi szakember fogadta el meghívásunkat, aminek nagyon örülünk!

Konferenciánkon a nyitóbeszédet az alapjövedelem egyik ismert szakembere, az angol Guy Standing professzor tartja majd. Guy Standing a University of London kutató professzora, a nemzetközi alapjövedelem hálózat, a BIEN társ-alapítója. Számos angol egyetemen tanított már, számos nemzetközi szervezet tanácsadója volt, mint például az UNICEF, a Világbank vagy az Európai Bizottság.
Guy Standing néhány éven keresztül Indiában alapjövedelem pilot projekt kidolgozásában vett részt egy indiai nőket képviselő szervezettel, a SEWA-val közösen.

Konferenciánkra hamarosan indul a regisztráció, figyeljétek bejegyzéseinket!