Sikeres volt a Munkaidő és munkakörülmények Magyarországon című konferencia

Április 6-án megrendezésre került a Szociális Demokráciáért Intézet első konferenciája, Munkaidő és munkakörülmények Magyarországon címmel.

A konferencián köszöntőt mondott Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, előadást tartott Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető, Ujhelyi István, EP képviselő, Korózs Lajos országgyűlési képviselő (MSZP), Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Szél Bernadett országgyűlési képviselő (független) és Kiss Ambrus, a Policy Agenda ügyvezető igazgatója. A konferencia második felében előadott Ladó Mária címzetes docens (SZTE), Herczog László, volt munkaügyi miniszter, Gúr Nándor volt országgyűlési képviselő, Teleki László volt országgyűlési képviselő és Berki Erzsébet főiskolai tanár (METU). A konferencia Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöknek zárszavával ért véget.

„A kormány az amúgy is meglehetősen munkáltatóbarát szabályok betartatása helyett a jogsértő helyzeteket igyekezett legalizálni a rabszolgatörvénnyel – fogalmazott Kordás László a Szociális Demokráciáért Intézet szombati konferenciáján. Emlékeztetett: a túlóratörvény azután született meg, hogy 2010-ben a szakszervezeteket gyakorlatilag lefegyverezték a munkabeszüntetést ellehetetlenítő sztrájktörvénnyel, majd 2012-ben megalkották a munkáltatók érdekeit szolgáló új Munkatörvénykönyvét. „

Alapítványunk, a Megújuló Magyarországért Alapítvány partnerként közreműködött a konferencia megrendezésében.