Doró Viki elindította a csepeli Zöld Teraszt

Csepelen is beindult a Zöld Terasz, méghozzá egy igazán izgalmas előadással! Doró Viktória, a Recity.hu főszerkesztője többek között arról beszélt, hogyan tehetjük élhetővé városainkat. Példának az egyre népszerűbb Smart City (élhető város) nevű kezdeményezést mutatta be, ami már Budapesten is működik, valamint a közösségi kerteket, amelyekre szerencsére szintén vannak példák a fővárosban.
Az este során kiderült, ha mindig ugyanazt a bevásárlószatyrot használjuk, ha piacra, esetleg biopiacra járunk vásárolni, ha megosztjuk a fúrónkat a szomszéddal, ha saját zöldséget termesztünk, vagy lámpát készítünk a kotyogós kávéfőzőnkből, igazi XXI. századi öko emberek vagyunk, akik a maguk részéről már nagyon sokat tettek a fenntarthatóságért.

Akárcsak Bicskén, Csepelen is számtalan kérdés került szóba a hivatalos prezentáció után, főleg helyi ügyek. A résztvevők arról is beszélgettek, hogyan lehetne civil kezdeményezésekkel befolyásolni a helyi vezetőket, hogy Csepel zöldebb, élhetőbb legyen. Köszönet Doró Viktóriának az érdekes előadásért! És persze mindenkinek, aki eljött! Doró Viktóriával készült részletes interjúnk a zoldterasz.blog.hu oldalunkon olvasható!