Nyári táborok

A nyár folyamán alapítványunk számos, elsősorban fiatalok számára rendezett tábor szervezett, illetve támogatta ilyen táborok megrendezését.

Július 8-10.: Szociáldemokrata Ifjúsági Akadémia, Balatonszemes

Büttl Ferenc, az MMAA kuratóriumi elnöke „Milyen a jövőorientált politika?” című kerekasztal beszélgetésen vett részt Áber Áron Márk és Köves Alexandra társaságában. A tábort a Szociális Demokráciáért Intézet szervezte a Friedrich Ebert Alapítvány és az Európai Progresszív Tanulmányok Alapítvány támogatásával.

Július 13-16.: Fenntarthatósági tábor, Balatonfenyves

Együttműködő partnerünk, a Zöld Műhely Alapítvány szervezésében. Kuratóriumi elnökünk „Alapjövedelem kísérletek” címmel tartott előadást. Az előadást követő beszélgetés során olyan kérdések merültek fel, mint hogy „zöld-e az alapjövedelem?” vagy „miért nem sikerült összegyűjteni a szükséges aláírásszámot az uniós polgári kezdeményezéshez?” és „hogyan viszonyul a munka alapú társdalom gondolatához az alapjövedelem ideája?”

Augusztus 5-8.: Nyári tábor, Horány

Számos előadásra került sor ez alatt a pár nap alatt. Az első a Közélet Iskolájának interaktív programja volt az aktivizmusról, annak eszközeiről és a szervezetek felépítéséről, lehetséges funkcióiról. Másnap szintén tőlük hallhattak a résztvevők előadást a kritikai pedagógiáról.
Csikai Mariann klímaigazságosság szakértő előadása következett, előkészítve a Fényhozók Alapítvány és Magyar Tiborné Maja „Hol a romák igazsága? Környezeti és klímaigazságosság Magyarországon” című személyes elbeszélését. Ádám Zsófia és Czeglédi Alexandra tartott előadást az élelem-önrendelkezésről, a fenntartható élelmiszer termeléséről, a permakultúrás gazdálkodásról és a kosár közösségekről.
Udvardi Péter tartott egy kötetlen beszélgetést a klímavédelem alapjairól. A NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület tartott workshopot, ahol a résztvevőknek lehetősége nyílt a társadalmilag tabunak elkönyvelt témákkal kapcsolatos különböző véleményeiket kifejteni, megosztani egymással. A tábor utolsó előadására, melyet Büttl Ferenc tartott a jelenlegi magyarországi gazdasági helyzetről és a Fidesz-kormány baloldali kritikájáról.
A tábor szervezésében a Zöld Front Egyesület tagjai nyújtottak segítséget.

Augusztus 10-14.: Szikra – MMAA tábor, Bodajk

Alapítványunk immár hagyományosnak mondható együttműködése a Szikra Egyesülettel magában fogalja a Szikra-MMAA nyári tábor megrendezését. A táborban számos remek program várta a fiatal táborozókat, köztük olyan kuriózumokkal, mint Tamás Gáspár Miklós előadása a fasizmusról, vagy a „Belépési küszöb” podcast műsor élő felvétele.