Re|Vízió Műhely

Re|Vízió Műhelyünk keretében olyan, szakmailag is megalapozott jövőképeket dolgozunk ki és vitatunk meg, melyek meggyőződésünk szerint kiutat mutatnak Magyarország mély és összetett válságából, vagy legalábbis kiindulópontját jelenthetik jövőtudatos, hosszú távú megoldásokról szóló szakmai-politikai diskurzusoknak.

A részleteiben is kidolgozott víziókat először vitairat formájában készítjük el, melyet az adott terület több tucat szakértőjének és érintettjének küldünk meg véleményezésre, majd meghívásos műhelymunka során csiszoljuk tovább, végül nyilvános konferencián mutatjuk be.

A Re|Vízió Műhely első tanulmánya a magyar társadalom szociális válságára keres megoldást: úgy látjuk, hogy ebben a súlyos helyzetben az eddigi kudarcos kísérletek újrahangolása helyett kreatív és bátor új megoldásokra van szükség. Ezért dolgoztuk ki az alapjövedelem egy alternatív modelljét, amely jelentős részben a LÉT munkacsoport 2014 januárjában bemutatott tanulmányára támaszkodik, azonban számos új konkrétummal szolgál.

A tanulmány bemutatására március 27-i konferenciánkon kerül sor.