Alapjövedelem

Magyarország mára élhetetlen ország lett, ahol milliókat bénít meg a nincstelenség, a kilátástalanság, a bizonytalanság. Ebben a helyzetben az alapjövedelem egy élhető Magyarország ígéretét jelenti, hiszen segítségével a szegénység mértéke a felére csökken, a bővülő fogyasztás nyomán élénkül a gazdaság, és új munkahelyek keletkeznek. Sőt, azáltal, hogy újragondoljuk a szociális állampolgárság fogalmát és megerősítjük az egyenlő méltóság elvét, összetartó politikai közösséget és önvédelemre képes köztársaságot teremthetünk.

Az alapjövedelem üzenete világos: ahelyett, hogy „aki nem dolgozik, ne is egyék”, azt üzeni, hogy „mindenki ehessen – épp azért, hogy dolgozhasson vagy tanulhasson”. Az alapjövedelem a köztársaság egy alappillére; bizonyítja együvé tartozásunkat, és biztosítja a szabadság reális feltételeit. Az alapjövedelem a zöld-baloldali politika méltó ajánlata a jövő Magyarországának.”

ALAPJÖVEDELEM TANULMÁNY

Alapítványunk Re|Vízió Műhelyének első tanulmánya a magyar társadalom szociális válságára keres megoldást. A vitairatot több tucat szakértő és érintett véleményezte és az így kialakult tanulmány bemutatására 2015. március 27-i konferenciánkon került sor.

Ismerd meg a Biztos alap – Javaslat az alapjövedelem magyarországi bevezetésére című közpolitikai vitairatunkat!

ALAPJÖVEDELEM AZ ÉLHETŐ MAGYARORSZÁGÉRT

konferencia

Konferenciánk  összefoglaló videóját itt megnézheted:

A konferencia teljes, 3 órás videó felvételét pedig itt találod:

KI MIT GONDOL AZ ALAPJÖVEDELEMRŐL? 

/konferenciánkra küldött videó üzenetek/

Sajtómegjelenések:

Magyar Nemzet Online

HVG.hu

Kettős Mérce blog

Mandiner

Gépnarancs

AZ IGAZSÁGOSSÁG FORRADALMA

nemzetközi konferencia

Alapítványunk 2016. május 21-én  az Igazságosság  forradalma, A progresszív politika és az alapjövedelem esélyei Európában és itthon címmel egész napos nemzetközi konferenciát szervezett a Friedrich-Ebert-Alapítvánnyal és a Progresszív Gazdaságpolitika Alapítvánnyal közösen.

A konferencia összefoglalóját itt találod.

A konferencián készült interjúk alább:

Konferenciánk vezér szónoka a világhírű közgazdász-professzor, alapjövedelem szakértő Guy Standing volt. Vele készült interjúnk a rendezvény alatt:

Kerekasztal-beszélgetések

A konferencia további videó felvételeit (nézői kérdések, fesztivál stb.) az MMAA YouTube csatornáján találhatod.

Sajtómegjelenések:

Alapítványunk elnöke, Scheiring Gábor írása a konferencia témája kapcsán  Alapjövedelem vagy barbárság címmel.

Népszava

24.hu

Hír TV

TÁMOGASD AZ ALAPJÖVEDELMET!

A Megújuló Magyarországért Alapítvány azon dolgozik, hogy Magyarország igazságos és szabad ország legyen, ahol jó élni. Ha szeretnéd, hogy az alapjövedelem megvalósításán tovább dolgozzunk, tanulmányokat készítsünk, konferenciákat, worshopokat szervezhessünk a témában,  kérjük, lehetőséged szerint támogass Bennünket! Munkánk sikere Rajtad is múlik!

Támogatási lehetőségekről további információ

Támogatásodat előre is köszönjük!